3 tricks du kan lære din hund

3 tricks du kan lære din hund

3 tricks du kan lære din hund

Der findes masser af sjove tricks, du kan lære din hund, og de findes i mange forskellige sværhedsgrader. Der er alt fra de helt basale hundetricks, som at sitte og at dække, til de mere avancerede tricks, som hunden gradvist kan begynde at lære, efter at de basale tricks er kommet på plads. Her kan du læse om tre forskellige hundetricks, som du kan lære din hund. Husk at væbne dig med tålmodighed når du skal lære din hund et nyt hundetrick og husk at give hunden pauser, når den begynder at virke ukoncentreret. 

Lær hunden at sitte

For at lære din hund at sitte skal du i begyndelsen starte øvelsen ud med at vise hunden, at  du har en godbid i hånden, hvorefter du lukker hånden, så at hunden ikke længere kan se godbidden. Nu skal du holde hånden over hundens hoved, således at hunden ikke kan nå din hånd. Hopper hunden op i håbet om at få fat i godbidden, skal du ignorere opførslen, men hvis hunden sætter sig, så skal du straks rose den og give den godbidden, som du har i hånden. Efter noget tid hvor øvelsen lykkes så sig ”sit”, hver gang hunden sætter sig, så at den får indlært at ”sit” betyder, at den skal sætte sig. Når hunden efterhånden har lært øvelsen, så kan du lære den, at når der bliver sagt ”fri”, så må den rejse sig fra siddepositionen. Du kan lære hunden dette ved at gå væk fra hunden og signalere til den, at den gerne må bevæge sig. 

Lær hunden at give pote

Når du har lært en hund at sitte, så kan du gå videre til at lære den at give pote. Du starter øvelsen ved at få hunden til at sitte, hvorefter du sætter dig på knæ foran den og rækker en flad hånd frem. Herefter tager du med den anden hånd fat i hundens ene pote og placerer den på din flade hånd, mens du siger ”giv pote”. Herefter skal du rose hunden og give den en godbid. Efter mange gentagelser skulle hunden gerne kunne give pote. 

Lær hunden at dække

Du kan lære din hund at dække ved at starte øvelsen med at kommandere den til at sitte, samtidig med at du viser den, at du har en godbid i hånden. Før godbidden hen til hundens snude og før den herefter langsomt ned til jorden. Hunden skal gerne følge godbidden ned til jorden, hvor den lægger sig på maven. Når hunden ligger på maven, skal du rose den og give den godbidden. Når hunden har forstået, hvad den skal gøre, så kan du begynde at sige ”dæk”, når hunden lægger sig ned på maven, hvorefter du igen roser hunden og giver den en godbid. Når hunden har fået øvelsen rigtigt under huden, så kan du lære den at dække, mens den står i stedet for at sidde. Til denne øvelse kan du igen bruge kommandoen ”fri” for at indikere overfor hunden, at den kan forlade positionen. 

Relaterede produkter
Escapure Godbid med And - til KAT
Escapure Godbid med And - til KAT
29,95 kr
Se mere
Escapure Godbid med Laks - til KAT
Escapure Godbid med Laks - til KAT
29,95 kr
Se mere
Orijen Frysetørret Hundemad - Tundra
Orijen Frysetørret Hundemad - Tundra
299,00 kr
Se mere
Orijen Frysetørret Hundemad - Original
Orijen Frysetørret Hundemad - Original
299,00 kr
Se mere
Carnilove Frysetørret godbid med and med 5 slags bær, 40 g
Carnilove Frysetørret godbid med and med 5 slags bær, 40 g
35,00 kr
Se mere
få nyhedsbrevet

Til toppen