Får din kat det bedste mad?

Får din kat det bedste mad?

Får din kat det bedste mad?

Katten har ligesom mennesker brug for en god næringsrig mad. Og modsat mennesker, har din kat ikke selv mulighed for at vælge sit foder. Som katteejer har du måske interesse i at give din kat det bedste af det bedste. Men hvilket foder er det nu lige der er det bedste? Afhængigt af hvem du snakker med, kan du få mange forskellige svar på netop det spørgsmål. Et godt kattefoder er højt på energiindhold, er velsmagende og har samtidig et lavt fedtindhold. I denne artikel tages der udgangspunkt i en test af kattefoder. Seks typer af kattefoder testes ud fra følgende egenskaber:

  • Smag

  • Energiindhold

  • Fedtindhold

  • Mineral- og vitaminindhold

Testens vinder med smag af kylling

I fodertesten blev Gilpa Umami kattefoder med smag af kylling kåret som vinder. Dette foder er til voksne katte og alle racer. Foderet blev dømt op på det meget høje indhold af kylling, der giver katten en masse vigtige proteiner. Desuden giver kyllingen en sund og velsmagende oplevelse for katten. Fedtindholdet er lavt på 14% i forhold til proteinindholdet på 31%. Desuden skal en stor kat kun have 105 gram foder pr. dag, hvilket gør, at en sæk af denne foder kan holde over 140 dage.

Kvalitetsråvarer sikrer en flot andenplads

Et katte- og killingefoder med laks og kylling kom på en fin andenplads i testen. Foderet indeholder 34,5% protein og 21,5% fedt. Foderet har den særlige egenskab at det forebygger mod urinvejssten hos din kat, hvilket gør at katten kan være sund og rask, når den bliver ældre. Desuden kræver foderet lav dosering. En stor kat skal af denne foder have 60-85 gram per dag. En sæk kan til en stor kat derfor holde ca. 90 dage.

Det gode foder, hvis din kat er steriliseret eller neutraliseret

Det sidste foder, der her nævnes er testens tredjeplads. Dette er et kattefoder fra 1stChoice specielt udarbejdet til steriliserede og neutraliserede katte. Foderet er skånsomt og forebygger faktisk den neutraliserede kat mod nyresten eller andre urinvejsproblemer ved indtagelse. Desuden kan en neutraliseret kat let tage på, hvis du ikke vælger det rette foder. Foderet er kornfrit og er baseret på kylling. Samtidig indeholder det ting som kartofler, ananas og ingefær. Der er her tale om et foder med 33% protein og 9% fedt. Doseringen til en stor kat af denne foder er 75-85 gram per døgn. En sæk af denne foder holder således ca. 60 dage.

 

Der er testet tre andre fodertyper også. Hvis du vil læse mere om disse skal du læse testen af kvalitetskattemad, som denne artikel tager udgangspunkt i. Der er kattefoder til enhver kat, og hvis du følger testen, sikrer du, at din kat får det bedste foder. Derudover kan du på kattegalleri.dk også finde denne tråd, hvor der debatteres omkring samme emne.

få nyhedsbrevet

Til toppen