Nytår og hund – træn din hund til ikke at blive angst til nytår

Nytår og hund – træn din hund til ikke at blive angst til nytår

Nytår og hund – træn din hund til ikke at blive angst til nytår

Nytårsaften er en festelig tid, men ikke for alle hunde. Mange hunde er bange for høje lyde, så når først klokken slår midnat og fyrværkeriet starter, er de rædselsslagne. 

 

Jens Jokumsen, som er Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse forklarer, at: ”Det er virkelig vigtigt at sætte ind og hjælpe sin hund med frygten, hvis den er bange for høje lyde. Frygten for fyrværkeri kan sprede sig som ringe i vandet, hvis man ikke hjælper hunden med at få styr på sin frygt. Pludselig bliver den måske bange for torden, derefter bliver den bange for skybrud og frygten vil derefter sprede sig mere og mere.”

 

Det kan derfor være rigtig vigtigt at træne sin hund til ikke at blive bange til nytårets fyrværkeri, da denne frygt kan sprede sig til mange andre ting. 

 

Har din hund allerede angst?

Hvis din hund allerede har udviklet angst, kan det bedste være at kontakte en adfærdsbehandler, som kan hjælpe med en behandlingsplan. Dette kan være i forhold til lydtræning og supplementer, som kosttilskud. Hvis det er helt galt, kan en adfærdsbehandler også henvise til en dyrlæge, som kan give angstdæmpende medicin. 

 

Ligesom mennesker, er hunde meget forskellige, så det er derfor ikke altid en god ide bare at finde en guide på nettet til at udrede hundens angst. Det kan faktisk gøre angesten værre, hvis det bliver gjort forkert – så hvis din hund har meget angst for høje lyde, er det den bedste ide at tage til adfærdsbehandler, så du ved, hvordan du giver hunden den hjælp, den har brug for.

 

Har din hund ikke angst?

For det første, er det en dårlig plan at tage hunden med ud nytårsaften og ”se tingene an”. Dette kan virke overvældende for hunden og have modsatte effekt. Du kan dog ved hjælp af lydtræning, hjælpe din hund med at forstå, at alle høje lyde ikke er farlige.

 

Lydtræning starter altid derhjemme i trygge omgivelser. Her starter man med at afspille lydklip på lav styrke, hvorefter man gradvist øger styrken. Virker din hund angst, når du er i gang med denne form for træning, kan du med fordel lave noget, som hunden synes, er sjovt, så det sænker stressniveauet. Træningen skal foregå i alle rum i dit hjem, så din hund ikke kun føler sig tryg i ét rum, når I kommer til nytårsaften. Husk altid at træne i korte omgange og gerne flere gange om dagen. Træningen kan foregå i flere uger eller måneder, indtil man er sikker på, at hunden ikke er bange længere. Når din hund er tryg ved lydene derhjemme, kan I begynde at lydtræne andre steder, så hunden også føler sig tryg uden for hjemmet. 

 

Det kan også virke afslappende for hunden, hvis den er sammen med andre hunde, som ikke reagerer på høje lyde. Hvis din hund er sammen med andre hunde, som den kender og føler sig tryg ved, kan den nemmere slappe af, hvis disse ikke reagerer på de høje lyde.

få nyhedsbrevet

Til toppen