Sorgen efter dit kæledyr

Sorgen efter dit kæledyr

Sorgen efter dit kæledyr

Det er altid hårdt at miste nogen, og det er det samme med et kæledyr. Et kæledyr er en del af familien, så når det går bort, er det ikke nemt at komme ovenpå igen. Mange kan måske have svært ved at forstå det, fordi det ”bare” er et dyr – men det er det jo ikke, når det har været en stor del af familien og hverdagslivet. Du får her et par tips til at håndtere sorgen efter dit kæledyr. 

 

Erkend og accepter, at det er okay at føle afsavn

Det er okay at savne sit kæledyr, selvom alle andre måske ikke forstår det. Alle bearbejder sorg forskelligt, så hvordan du håndterer det, er ikke forkert, selvom andre ville håndtere det anerledes. Kæledyret var en stor del af din hverdag og derfor virker den del tomt. Sorgen over at miste et kæledyr er i grove træk det samme som at miste et familiemedlem. Derfor kan sorgen føles ens. Du er derfor i din fulde ret til at være ked af det i perioder, hvor du mærker tomrummet efter kæledyret.

 

Tag ordentlig afsked med dit kæledyr

Folk håndterer sorg forskelligt, så derfor er det også meget forskelligt, hvordan den enkelte tager ordentligt afsked med kæledyret. Nogle mennesker har brug for at sidde med kæledyret noget tid efter det er gået bort, mens andre har brug for at være alene. Tal om, hvad du har brug for, så dine pårørende ved, hvordan de skal reagere på dit tab. For mange kan det også være en god ide at snakke om kæledyret. På denne måde får du snakket ud, om alt det gode ved dit kæledyr og får på samme tid snakket om din sorg over at miste det. Du kan også lave et minde af dit kæledyr, hvis du har brug for det eller lyst til det. Det kunne for eksempel være en lyssten med et billede af dit kæledyr og noget tekst. Kjeld Ryes Skriveri laver for eksempel lyssten, som du kan bruge til dette. 

 

Hvordan du håndterer sorgen over dit kæledyr, er helt op til dig og dine behov. Kom over sorgen, som du har brug for det.

få nyhedsbrevet

Til toppen